Snyde-Mikkel

Snyde-Mikkel

Mikkel elsker medaljer. Førsteholdet skal spille pokalfinale, og Mikkel vil med.

Men for at komme på holdet, må han snyde sin egen bror.

Efter kampen er det med en dårlig smag i munden, at Mikkel modtager sin medalje.


Carlsen 2003


Lektørudtalelse

Forfatteren har skrevet mange fine letlæsningsbøger. Denne gang er temaet fodbold. Et emne der er skrevet utallige bøger om for de let øvede læsere. Jeg-fortælleren, Mikkel, er tilsyneladende villig til at gå meget langt, når det drejer sig om jagten på medaljer. Han holder sig ikke tilbage for at lave et grimt nummer med sin bror, så han kan komme med i pokalfinalen i stedet for ham. Mikkel må dog erkende, at ting man har snydt sig til ikke giver nogen glæde.

En fin lille fortælling med et dagligdags sprog og miljø, som virker troværdigt og som vil glæde de mange fodboldtossede læsere omkring 9-10 år. Snyde-Mikkel er, som de øvrige bøger i serien, læseteknisk bearbejdet med relativt korte hovedsætninger. De særligt lange ord er delt med bindestreg første gang, de optræder i teksten. Bogens sort/hvide illustrationer er lavet af det, i denne sammenhæng, ubeskrevne blad Morten Nobel. Forsiden viser Mikkel med pokalen og giver sammen med bogens titel en god idé om handling og budskab.

Bogen kan anvendes som oplæg til en moral og etik debat i 3.-4. klasse og til fritidslæsning. Den vil næppe komme til at samle støv på hylden

Lektør: Mads Overmark

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956