Dengang jeg ville have mine forældre skilt

Dengang jeg ville have mine forældre skilt

Christoffers bedste ven, Jonathan, skal både til Spanien og Grækenland i sin ferie. Christoffer skal kun til bøhlandet og besøge moster Karen. Jonathan får alt, hvad han peger på, og han har eget værelse to steder. Christoffer må dele værelse med sin lillesøster.

"Det er fordi, mine forældre er skilt," siger Jonathan.

Christoffer sukker. "Bare mine forældre også var skilt."

Og så er det Jonathan får en idé.


Carlsen 2003

Modtager af forlaget Carlsens Fortællefantorden som årets bedste roman 2003.

Daniel Zimakoff modtog Skriver-prisen i 2003 for denne bog. Skriver-prisen uddeles af Undervisningsministeriet.


Lektørudtalelse

Zimakoff har efterhånden skrevet en hel del bøger for børn og unge. Nærværende bog hører til den lettere del af forfatterskabet. Den fremstår noget stereotyp og forudsigelig i sit handlingsforløb, hvad den lange titel også lader ane. Den henvender sig til de 9-11-årige som selvstændig fritidslæsning, og de kan få sig et grin over de to hovedpersoners opfindsomhed i forsøget på at få Christoffers forældre skilt. Christoffers bedste ven Jonathan får nemlig alt hvad han peger på, fordi hans forældre er skilt, medens Christoffer må nøjes med en snottet lillesøster, "der kun kan skrige og skide i bleen". Drengenes opfindsomhed er effektiv så deres forehavende lykkes, men det viser sig hurtigt, at være knap så morsomt som Christoffer troede, og så må man jo forsøge at gøre det godt igen. Fortællingen er lagt i munden på Christoffer og den er let at læse, skrevet i et flydende sprog og med muntre illustrationer, som fint matcher teksten.

Lektør: Birger Hoff (Skolebibliotekar)


Lektørudtalelse

Otteårige Christoffer er misundelig på sin bedste ven, Jonathan, fordi Jonathans forældre er skilt. Det betyder, at J. som kompensation får en masse gaver og kommer ud at rejse med begge forældrene. De to drenge planlægger nu i fællesskab, hvordan de kan få C.s forældre skilt, så han kan komme i samme eftertragtelsesværdige situation. Og planen går faktisk over al forventning, og C.s forældre flytter fra hinanden. Men drengen kan ikke holde tæt, og på en udlandsrejse med faren fortæller han om "planen", og det ender med, at forældrene flytter sammen igen. Men med den forskel, at C. nu får nogle af de ting opfyldt, som han savnede. Bogen slutter med, at J. skal flytte, fordi hans fraskilte mor ikke har råd til sit hus, og en ny plan om at føre J.s forældre sammen igen begynder at tage form i de to drenges hoveder. Den lille sjove og temmelig usandsynlige historie er fortalt med megen humor og lune. Den er velskrevet og forholdsvis let at læse og er illustreret med tegneserieagtige, humoristiske illustrationer, der passer fint til den letløbende historie. Bogen kan læses af de 9-10-årige børn, der er ude over letlæsningsbøgerne, men kan også anvendes til højtlæsning fra ca. 6 år

Lektør: Torben Wilhelmsen

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956