Alberts Drømmepille

Alberts Drømmepille

Albert skal på lejrtur med skolen, men han har ikke rigtig lyst. Han har nemlig et problem. Noget, som de andre i klassen ikke må vide moget om. Især ikke William. William vil drille ham resten af livet, hvis han opdager det.

Men så er det, at Albert finder på det med drømmepillen ...


Carlsen 2010


Lektørudtalelse

Anvendelse/målgruppe/niveau
Bogen henvender sig til de børn i 2.-3. klasse som skal arbejde med indholdslæsning.
Dens emne og indhold gør den velegnet til inddragelse i flere forskellige emnearbejder fx: kammeratskab, mobning, venskaber og etik ved brug af mobiltelefoner. Den kan også anvendes som fritidslæsning.

Beskrivelse
Albert er ny i 3.b. Det er en sammenspist flok, han skal falde ind i. Klassens tyranniske leder, William gør sit for at Albert skal finde sin plads i hierarkiet. På den lejrtur, som bogen handler om, er han særlig truet, fordi han er nattevæder.
Albert finder ud af, at han ikke den eneste, der er sårbar. En af de andre drenge, Tobias, er også nattevæder. Selv William har en svaghed. Albert og Tobias benytter en mulighed for at optage den på mobilen. Selvom det er nok så fortjent, kan episoden give anledning til en snak med børnene om etisk brug af telefonerne. Historiens åbne slutning kan også inddrage børnene i meddigtning af børnenes videre skæbne. Sprog og indhold er velegnet til målgruppen.

Sammenligning
Der er skrevet meget om udsatte børn fx Ingen må vide det og Jeg siger det ikke, men sjældent så troværdigt, enkelt og alligevel nuanceret som her.

Samlet konklusion
Et godt og nærværende hverdagsdrama, der er meget velegnet som oplæg til samtaler i klassen.

Mads Overmark