Det tårnhøje helvede

Det tårnhøje helvede

Der var udvendige jerntrin på fabrikkens skorsten. Kun de seje drenge turde klatre op ad den.

Mattæus var normalt ikke en af de seje i klassen. Hans forældre var jo kristne. Hvis han klatrede op og slog rekorden, så ville det give respekt!

Men først skulle man over et hegn med pigtråd og forbi vagten ...


Carlsen 2008


Lektørudtalelse

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau

En udgivelse i serien Carlsens stribede, der henvender sig til de læsere, der er konsoliderede i deres læsning, og som har behov for rutine og udvikling af ordbilleder, fra ca. 8 år. Dygtige læsere i anden klasse vil også kunne bruge den som fritidslæsning Beskrivelse

Anden udgivelse i denne serie af forfatteren, som også er kendt for mange andre fine letlæsningssbøger. Illustrationerne er i sort/hvid og er lavet af Rasmus Bregnhøi. Historien handler om drengen Mattæus, som er fanget mellem sin søndagsskoles profetier om helvedes ild for drenge, der ikke opfører sig ordentligt og et ønske om at blive accepteret af Rasmus, som er en noget tyrannisk leder af en lille flok drenge. For at blive det må han og de andre drenge snige sig ind på en fabrik og kravle op i en høj skorsten for at bevise deres mod. Historien er overskuelig for læseren og kan give anledning til samtaler om kammerater og forholdet til dem, som kommer fra en anden baggrund.

Sammenligning

Bogen ligner de øvrige i serien, hvad angår layout og kvalitet.

Samlet konklusion.

En fin lille fortælling som godt kan give anledning til samtaler barn og voksen imellem.

Lektør: Mads Overmark

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956