Djævlebakken

Djævlebakken

Der var tre bump på Djævlebakken. Det krævede stort mod og en rigtig god cykel at besejre den. Esben skulle nok klare den. Hvis bare han fik en ny cykel i fødselsdagsgave, hvad han er meget sikker på. Så han indgår et væddemål med sine venner om, at han godt kan klare Djævlebakken.

Men Esben får ikke nogen ny cykel - i stedet har han fået storebrors gamle cykel, der er sat i stand. Hvad skal Esben gøre?


Carlsen 2002


Anmeldelse fra fortaellingen.dk
Anmeldt af Lone Petersen, 21. januar 2008

Espen vil gerne vise vennerne, at han tør køre på Djævlebakken. Men det er umuligt med hans gamle cykel. Men hvad nu, hvis han får en ny til sin fødselsdag?

Snart komme dagen, men ikke alt går, som Espen forestiller sig, og nu må han samle alt sit mod, for han må og skal vinde over djævlebakken.

Djævlebakken er en morsom og rørende bog om livets genvordigheder set fra en ni-årigs perspektiv. Som voksen læser tages man tilbage til en tid, hvor en bakke kunne være djævelsk, og hvor udfordringer på en gang er både simple og ganske uoverskuelige.

Jeg tror, vi alle har haft en djævlebakke i vores barndom. For mig var djævlebakken og rulleskøjter tæt sammenvævede, og jeg husker endnu følelsen af både frihed og rædsel, da jeg susede ned mod cykelstien. Den følelse har Zimakoff på smukkeste vis fanget, og han bliver fabelagtigt bakket op af Peter M. Jensens tegninger. Min absolutte yndlingstegning er kraniet med cykelhjelm. Fantastisk!

En god bog til de mindre drenge. Teksten et flydende, og både afsnit og kapitler er tilpas korte. Desuden giver de mange tegninger en god støtte til læsningen. De illustrerer nemlig både handling og stemning. Her kan de fleste være med og få en god oplevelse, for Zimakoff kombinere en rigtigt fin fortælling med et læseteknisk lavt niveau.

 


En rigtig drengehistorie. Varm nærværende og som taget ud af dagligdagen med temaer som fødselsdagsønsker, søskendeirritation fra den mellemste over altid at skulle arve den ældstes ting, kammeratskab, at sætte hinanden på prøve og ikke mindst drengemod.

Lektør Helle Andersen (S) (02/19)

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956