Kæledyrsdagen

Kæledyrsdagen

Alle har et kæle-dyr. Bare ikke Asger.

Indtil han finder en leopard-gekko i sin taske.

Skal han fortælle sandheden, eller skal han beholde gekkoen?


Carlsen 2002


Lektørudtalelse

Letlæsningsserien udvides med denne titel, der har Asger som hovedperson. I en temauge om kæledyr skal klassen i Zoo, hvor han får lov til at holde en leopardgekko, Leo. Han har ikke noget kæledyr selv, fordi mor synes, at de sviner. Da han skal ordne sin taske, dukker gekkoen frem. Asger bliver overrasket, men han laver den en hule i et gammelt akvarium.

Om fredagen præsenterer han gekkoen, som han kalder Ole, som sin egen, men alle tror, at han har stjålet den. Det bliver en lang weekend, indtil de om mandagen skal se film fra Zoo, som to af børnene har optaget. Optagelsen viser, at Leo springer ned i Asgers taske. Det redder situationen, og om eftermiddagen går Asger og mor til dyrehandleren for at købe en baby leopardgekko.

Det er en letløbende og vedkommende historie, der bl.a. sætter fokus på forholdet mellem sandhed og den hvide løgn, et dilemma, mange børn vil kunne nikke genkendende til. Bogen, der kan selvlæses fra 2.-3. kl., ledsages af en række meget enkle, men alligevel udtryksfulde illustrationer i s/h.

Den kan primært anvendes til selvstændig læsning fra 2.-3. klassetrin. Den farvelagte forside, der viser Asger med gekkoen, anslår indholdet udmærket

Lektør: Knud Stadelund

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956