Ludvig og livet

Ludvig og livet

Ludvig er 14 år og bor hos sin moster og hendes familie, da hans mor er død, og han aldrig har kendt sin far. Ved et tilfælde kommer Ludvig på sporet af sin fortabte far, og med hjælp fra sine to bedste venner går han i gang med eftersøgningen. Undervejs møder han den cool og kontante Lilje, der på en uventet måde hjælper Ludvig og får ham til at se sit liv i et nyt perspektiv.

En roman om identitet og kærlighed.

Gyldendal 2020 - også som E-Bog, hent en prøve her og som lydbog, hør en prøve her


Materialevurdering

Kort om bogen
Når ens mor er død, ens far er ukendt og man skal ytte væk fra sine bedste venner - og man oven i købet er forelsket i den ene, så er livet lidt svært. Men Ludvig tager sagen i egen hånd. For 12-15-årige.

Beskrivelse
Ludvig på 14 år bor hos sin moster. Hans mor døde for 3 år siden, og han har aldrig kendt sin far. De skal ytte til København, og under pakningen nder Ludvig et billede som han aldrig har set før. Det forestiller hans mor som ung - og måske en kæreste. Årstallet på billedet er året før Ludvig blev født - kan det være hans far? Sammen med vennerne Mick og Maja går Ludvig i gang med at opspore fyren. Det er ellers lidt svært med vennerne, fordi Ludvig er bange for at blive udenfor når han ytter - og han er også forelsket i Maja, men tør ikke gøre noget ved det. Eftersøgningen fører venskab og romantik med sig.

Vurdering
Allerede på første side nder Ludvig billedet, og det vækker nysgerrigheden hos både ham og læseren - handlingen er i gang med det samme. Sorgen over morens død er ikke et tema i bogen, og den kan læses af alle unge som interesserer sig for venskab, kærlighed og et lille mysterium.

Andre bøger om samme emne
Samme forfatter har skrevet Kviksand hvor en dreng på ca. samme alder også har mistet sin mor, og danner et nyt venskab. Den har dog mere fokus på sorg. I Jeg nder dig leder hovedpersonen også efter sin far, og der er venner og kæresteri med.

Til bibliotekaren
En god bog i overskuelig længde og med en positiv, fremadskuende slutning. Anbefales til folkebibliotek og PLC.

Materialet er vurderet af: Henriette Elkjær Smedebøl

Tags: EBOG LYDBOG

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956