Ikke uden Frederikke

Ikke uden Frederikke

Jeg stirrede på væggen, som var fuld af platte kommentarer. Lokumsgrafitti. Everything will be okay in the end. Og så en tegning af en bar røv. Alex er ulex ... Hov! Mit blik blev fanget af en ny graffiti skrevet med guldtusch.

Forræderrikke

Frederikke, Gudrun og Ludvig går i 6. B. De stiller alle tre op til en landsdækkende dramakonkurrence. Men der skal kun bruges to skuespillere. Ludvig får den ene rolle, men hvem skal han spille sammen med? Frederikke og Gudrun er bedste veninder ... eller er de?


Forlaget Fiktion 2015

Medforfatter: Ida-Marie Rendtorff


Lektørudtalelse

Kort om bogen
Hjertevarm bog om 3 venner i 6. klasse, der drømmer om at blive skuespillere, men lader misundelse komme imellem dem. For alle mellem 10 og 13 år, som gerne vil læse en god historie om jalousi, mobning og rigtige venner.

Beskrivelse
Frederikke, Gudrun og Ludvig går i 6.B og melder sig til en landsdækkende drama-konkurrence, men kun Frederikke og Ludvig går videre. Gudrun bliver jaloux og det hele udvikler sig dramatisk. Heldigvis er Frederikke en klog pige, der bruger sin kreative tankegang til at få det sidste ord. Frederikkes forældre er lige blevet skilt og det er heller ikke nemt pludselig at skulle passe sin lillebror. Det danske forfatterpar har tidligere skrevet bøger sammen, bl.a. den prisbelønnede Strømsvigt - Sofia og Tobias.

Vurdering
Sproget er nutidigt og man kommer tæt på både gode og mindre gode sider ved hovedpersonerne. Bogen er god underholdning, men lægger også op til snak om mobning. Forsiden viser Frederikke i forskellige situationer sammen med et enkelt billede af Ludvig. Forsiden vil mest tiltale piger, men drenge vil ikke blive helt afskrækkede. Rigtig god bog med noget på hjertet.

Andre bøger om samme emne/genre
Kan du lide Mette Finderups bøger om Emmy og Måns Gahrtons bøger om Rosa vil du også nyde denne bog.

Til bibliotekaren
Dansk børnebog af høj kvalitet, bredt indkøb anbefales.

Lektør: Maria Sjøblam

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956