Smil Emil

Smil Emil

Emil har aldrig kysset en pige. Han er vild med Andrea fra klassen. Han beslutter, at på lejrturen til Norge vil han slå til. Men Andrea er blevet syg og kommer slet ikke med.

I sneen i Norge støder Emil ind i Malene fra Århus. Bare duften af hendes hår får Emils mave til at snurre, og Andrea er jo så langt væk. Men Phillip fra klassen har desværre også fået øje på Malene.

De laver en aftale. Første kys vinder.


Politikens forlag 2008

Vinder af Bogslugerprisen 2009.


Af Steffen Larsen

KYSSEklar. Mon Emil og Malene får kysset hinanden? Det fortæller Daniel Zimakoff i 'Smil Emil', hvortil Gabriel Diaz har leveret tegningerne.

Klokkeklar som et kys.

Den ældste del af målgruppen tager Daniel Zimakoff sig af. Hans 'Smil Emil' er en bittersød fortælling om forelskelse og sne. Når Zimakoff er bedst - og det er han her - rammer han en tilstand og en fornemmelse, så læseren siger: Yes! Sådan er det!

Selv om handlingen er spinkel, er den klokkeklar som et kys. Det er nemlig, hvad Emil går og venter på. Han møder Malene fra Århus oppe i Norge. Hun ligner ikke Andrea fra klassen. Men han vil godt kysse hende alligevel. Er det sådan med kærlighed?

Det er Gabriel Diaz, som har illustreret. Han er ven med trivigenren. Han kan snøre den og smøre den, så der kommer englesang på alle kanaler. Det er denne rundes bedste bud på en helstøbt 'billedroman'.


Anmeldelse fra fortaellingen.dk

På en lejrskole kan alt ske. Især når der er søde piger…

Emil skal til Norge med klassen. Han glæder sig helt vildt, for Andrea skal også med. Hun er den sødeste pige i klassen – og måske får han chancen for at score hende i Norge.

Men så bliver Andrea syg og må blive hjemme. Øv. Nu gider Emil heller ikke. Men han sidder allerede i bussen.
I sneen støder Emil ind i Malene fra Århus. Emil glemmer helt Andrea.
Desværre har Phillip også fået øje på Malene. De laver en aftale – den der først kysser hende vinder!
Smil Emil er en del af Politikens Astronautserie, og derfor skrevet i et let og flydende sprog.
Historien om Emil er lidt forudsigelig, men det er ok, for den har charme.

Bogen er illustreret af Gabriel Diaz.


Lektørudtalelse

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau
Bogen henvender sig til svage læsere i 5.-7. klasse (fra 11 år) og kan bruges til fritidslæsning og læsetræning

Beskrivelse
En udgivelse i Astronautserien med tilhørende opgaver, som kan hentes på internettet. Emil er i puberteten og forelsker sig i alle kønne piger. På en lejrtur til Norge erkender han, at man ikke skal tøve for længe, hvis man vil vinde den smukkes hjerte. Det udnytter han, da han kommer hjem. Tekst og handling er enkle og velegnede til målgruppen. Sammensatte ord er delt med bindestreg. Fortællingen er ledsaget af farveillustrationer af Gabriel Diaz. De minder om dem, der ledsager en novelle i et ugeblad, og børnene på billederne ser ud til at være noget ældre, end det de er sat til i teksten. Forsiden antyder det trekantsdrama, som udspiller sig inde i bogen og skal nok have appel til genrens læsere.

Sammenligning
Bogen minder om de øvrige i serien, hvad angår indhold, kvalitet og layout

Samlet konklusion
En udmærket lille fortælling om et problem de fleste fra målgruppen kan identificere sig med.

Lektør: Mads Overmark

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956