To fruer med ét smæk

to-fruer-med-et-smaek

Benjamin, Christian og Adam skal til fødselsdag hos Parly, der bor hos sin onkel i en luksusvilla på Strandvejen.

Der går dog ikke længe, før festen bliver ødelagt af en sur dame, der har fået kidnappet sin hund. Og snart går den vilde jagt for at finde hunden... og Parly, der på mystisk vis også er forsvundet!

2. bind i serien om De 3 måske 4.


Gyldendal 2011


’… Daniel zimakoff er rigtigt dygtig til at skrive letlæste bøger for drenge

’… det er sjovt og og let at læse for de drenge, der er begyndt at læse ’rigtige’ bøger selv.

Af Damian Arguimbau / Weekendavisen 18 marts 2011


’Daniel Zimakoff, hvor var vi henne uden ham? Han er altid god for en god historie. Og han har tillige et velgørende afslappet forhold til love, regler og rene negle. Således også i de to første bind i serien ’De 3 måske 4’ om brødrene Benjamin, Christian og Adam alias Terrortrioen – samt drengen Parly, der er den fjerde terrorist. Vi er nord for København, sproget er friskt og handlingen inkluderer blandt andet nøgenbadning, peberspray og simpelt tyveri.´

’Som kok for en sammenkogt ret af friske bemærkninger, fatale uheld, forsigtig hjertebanken og uventede begivenheder er Daniel Zimakoff i sit es. Godt begyndt. Det er bestemt værd at vente på de næste mange bind.’

4 hjerter af Steffen Larsen Politiken 25 marts 2011


Isbilen og To fruer er et smæk er to sjove og underholdende børnebøger om de tre brødre Benjamin, Christian og Adam. Bøgerne er bind et og to i serien “De 3 måske 4″ og netop udkommet.

Drengene er 9, 11 og 13 år og ganske opfindsomme, og opfindsomhed får de brug for, når de vil have is, og deres mor siger nej. I den første bog udtænker de en snedig plan, som selvfølgelig går galt. Det er noget med at “låne” penge i madkassen, liste ud af huset via kældervinduet, sælge is til andre børn og noget med at lure på piger, der er i bad. Og så er det noget med en mærkelig dreng ved navn Parly, der har en hule i skoven og samler på udstoppede dyrehoveder.

I bog nummer to bliver de inviteret til Parlys fødselsdag i et stort hus med svømmepøl. På vej til fødselsdagen mister de deres badetøj, men friske drenge bader nøgne og drengene går først i panik, da en ældre fremmed dame pludselig dukker op med sin lille hund. Lidt for sent går det op for brødrene, at Parly vist slet ikke bor i det fine hus, men blot har valgt det som rammen for sin fødselsdag. Og så går det i øvrigt helt galt for dem igen.

Bøgerne er anmeldt sammen med Tue på 6 ½ år og dermed læst højt. Der er af og til passager med lidt mange dialoger, som er lidt tunge at læse højt, men resten af teksten er velskrevet og tilpasset de yngre læsere / lyttere. Bøgerne vil formentlig kunne læses fra 2-3 klasse som selvstændig læsning.

Daniel Zimakoff har helt styr på børns brug af det danske sprog og putter ord som “skid”, “fandens” og “nar” i munden på brødrene. Det gør bøgerne autentiske, levende og frække på den fede måde. Samtidig er kapitlerne og scenerne tilpas korte til at holde opmærksomheden fanget på de ofte fjollede, pinlige og skøre optrin.

Begge bøger kan bestemt anbefales og her vi læser gerne endnu mere om Benjamin, Christian og Adam og deres skøre påfund.

Skrevet af Jane Andersen den 24. februar 2011 for bogblogger.dk


”De 3 måske 4” er en ny sjov – og spændende for målgruppen de 7-9-årige – serie af Daniel Zimakoff. De tre brødre – Christian på 13, Benjamin på 11 og rosinen i pølseenden Adam på 9 – blev tidligere kaldt Trip, Trap og Træsko, men deres far har nu døbt dem Terrortrioen, og det passer ganske godt. Det fjerde medlem hedder Parly og er en lidt mærkelig dreng, der bl.a. samler på hoveder.

De to første bind hedder ”Isbilen” (1) ”To fruer med ét smæk” (2), og i ”Isbilen” kommer de tre kumpaner til at investere 200 kr. af forældrenes penge i is. De må derfor skynde sig at finde en metode til at få pengene hjem igen, men Billen og hans bande kommer på tværs et par gange, inden de redder gysserne hjem.

I ”To fruer med ét smæk” inviterer Parly til fødselsdag hos sin onkel i en luksusvilla med swimmingpool på Strandvejen. Det underlige er, at godt nok er der dækket op til de tre drenge, men de ser ikke noget til Parly. Til gengæld møder de en dame, der tilsyneladende bor i luksusvillaen, og som bliver meget overrasket over at finde nøgne drenge i poolen.

Så der er med garanti lagt op til flere spændende og sjove fortsættelser, for der er masser af historier i de tre drenge og ikke mindst i Parly, den mystiske fjerdemand.

Daniel Zimakoff fortæller i forlagets pressemeddelelse:

”Jeg har selv ni søskende, og nummer 6, 7 og 8 var drenge. Trip, Trap, Træsko blev vi kaldt, og som nummer 8 var jeg Træskoen. Vi var lidt af en mundfuld for min mor. Samtidig er jeg selv far til 4 drenge. Så på den måde har jeg fået ideen til serien, som jeg håber, at både drenge og piger synes er sjov og spændende. Og de, der har søskende, kan måske også genkende den udfordring og glæde, der er ved at være tæt på nogen, der kender en alt for godt.”

Så måske er ”De 3 måske 4” taget direkte fra hovedstolen. Who knows? – Fine, lette, velskrevne og morsomme historier, der er fortalt lige ud ad landevejen. Bøger er illustreret morsomt og lidt grotesk af Anders Breum.

Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET". Februar 2011.


Lektørudtalelse for De 3 måske 4 bog 1+2

Anvendelse/målgruppe/niveau
God start på en ny, sjov serie for de ca. 8-11-årige, især drenge. Primært selvlæsning fra ca. 10 år, men absolut også oplæsning for de yngre. Forsidens karikerede streg anslår stemningen
Beskrivelse

De 3 måske 4 i seriens titel er tre brødre på 9, 11 og 13 år plus den mystiske Parly. Deres opfindsomhed får dem rodet ud i en del problemer - og tilbage igen. I Isbilen låner de husholdningspengene for at købe is. I To fruer med ét smæk udvikler Parlys "lån" af en swimmingpool sig til en sag om en bortført hund og løsepenge. Skolens bølle og pigerne spiller vigtige roller. Realistisk er det ikke, men genkendeligt og tilpas tæt på danske børns virkelighed. Enkelt, muntert og nutidigt og velegnet både til at læse op fra ca. 8 år og at læse selv fra ca. 10 år. Bagsiden foreslår "fra 7 år". Ikke alle 7-årige vil dog hænge på. Megen dialog og godt med luft omkring teksten gør læsningen behagelig. De s/h tegninger i en karikeret, tegneserieagtig streg fungerer fint
Sammenligning

De tre brødre har litterære slægtninge i bøger af Bjarne Reuter og Ole Lund Kirkegaard. Og mht. at skrive frisk og nutidigt er Zimakoff beslægtet med fx Glenn Ringtved og Morten Dürr
Samlet konklusion

De to første bind i denne nye serie er sjove. Og sjove bøger er en mangelvare. Zimakoff viser, at det er muligt at skrive en enkel, nutidig og sammenhængende historie, man kan grine af. Vel at mærke uden at den voksne læser krummer tæer.

Lektør Bo Knudsen

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956