Fandango 3

I Fandango 3. Grundbog er den moderne børnelitteratur i fokus, og der arbejdes systematisk med elevernes udvikling som kompetente og glade litteraturlæsere.

I første del af grundbogen arbejdes der med kapitlerne personkarakteristik, miljø, virkemidler, komposition, fortællere og synsvinkler, intertekstualitet og tema. I anden del præsenteres en forfatter (Hanne Kvist), en film (Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger) og en kunstner (Julie Nord).

Læs mere: Fandango 3

voksevaerker

Vokseværker fortæller med udgangspunkt i udvalgte ungdomsromaner og et udvalg af korte tekster ungdomslitteraturens historie. Materialet sigter mod at gøre eleverne til bevidste og kompetente litteraturlæsere, sideløbende med at ældre og nye tekster for unge gøres aktuelle for eleverne og bringes i dialog med hinanden.

Hvem er ”jeget” i en ungdomstekst? Og hvilket ”du” tales der til? Hvilken opfattelse af ungdom afspejler teksten? Og hvorfor gør den lige det? Hvad er ungdom overhovedet? Hvornår er begrebet ungdom for alvor blevet vigtigt? Hvad er ungdomslitteratur? Hvad er det særlige ved en litteratur for unge mennesker? Og hvordan har ungdomsromanen udviklet sig fra 1950’erne og frem til i dag.

Læs mere: Vokseværker

Pegasus 6

PEGASUS er et dansksystem til mellemtrinnet, som er bygget op i en historisk ramme. Der læses klassiske fortællinger sammen med helt moderne børnelitteratur. Teksterne i Pegasus er nøje udvalgt, så de passer til elevernes læseniveau og danner grundlag for gode læseoplevelser.

Pegasus 6 er sidste bog i serien. Her præsenteres eleverne for appellerende og vedkommende kapitler om bl.a. fjendskab og venskab, det onde, det sjove og selvfortællingen — mellem fiktion og virkelighed.

Arbejdsbøgerne er elevens lærings- og logbog. Bøgerne indeholder oplæg og opgaver til læsebogens tekster og temaer. Sigtet er at arbejde systematisk med litterære begreber, samtidig med at der er plads til elevernes egne refleksioner.

Lærervejledningen giver i kort og overskuelig form læreren fagligt overblik og inspiration til undervisningen.

Læs mere: Pegasus 6

Hver dag er fuld af historier

Elevbogen indeholder seks hverdagsfortællinger om børn i samspil med hinanden, de voksne og med dyr. Historierne er spændende og varieret illustreret.

Lærervejledningen giver en detaljeret gennemgang af hvordan der kan arbejdes med hver enkelt novelle. Opgaverne giver mulighed for differentiering og der lægges op til meddigtning og andre former for skabende arbejde. Sansning og stemning, personkarakteristik og synsvinkel behandles indgående.

For 3.-4. klasse.

Læs mere: Hver dag er fuld af historier

Pigen uden arme

Pigen uden arme - og andre nye fortællinger er en nyhed med nye historie skrevet af danske børnebogsforfattere specielt til denne elevantologi for 4.-5. klasse. Her er fokus på arbejdet med at gøre eleverne til bedre læsere med et varieret bud på læseforståelsesstrategier i forhold til skønlitterære tekster.

Udvalget af historier spænder over folkeeventyr, realistisk og fantastisk fortælling, humor og spænding med bidrag fra følgende forfattere: Cecilie Bogh, Daniel Zimakoff, Sørens Jessen, Oscar K., Anne Lilmoes og Bent Haller. Fortællingerne er illustreret med mange spændende og humoristiske tegninger, som bruges i elevopgaverne.

Læs mere: Pigen uden arme

  • 1
  • 2
Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956