Realistiske fortællinger

Realistiske fortællinger

Realistiske fortællinger er fortællinger der ligner virkelighedens verden uden helt at være det.

De realistiske fortællinger i denne bog handler om børns virkelige liv. Fortællingerne er opdigtede, men de er skrevet, så de kunne være foregået i virkeligheden.

Vi møder bl.a. drengen Olec, som lever midt i en frygtelig borgerkrig, vi lærer Oliver og Vitus at kende og hører om spirende forelskelse og alvorlig sygdom, og vi følger to drenge, som stikker af i en robåd fra deres fordrukne mor og utilregnelige stedfar.

Realistiske fortællinger henvender sig til 6.-7. klasse og indeholder et bredt udvalg af opgaver, som bygger på en moderne litteraturpædagogik, hvor eleverne gennem logbogsarbejde inddrages aktivt og medreflekterende i alle faser af litteraturarbejdet.


Gyldendal 2007Se bogen

Daniel Zimakoff har bidraget med uddrag af romanen En dødssyg ven.


Folkeskolen
Nov 9 2007
Karen Porsborg Nielsen

Opgaverne fokuserer skiftevis på elevens sproglige kompetencer af forskellig art og elevens personlige stillingtagen i forbindelse med nogle af de store etiske dilemmaer, som teksterne er udtryk for. Dette materiale er ret usædvanligt for vor tid, men jeg mener absolut, det har en stor berettigelse. Børn har også brug for ny realisme til at reflektere over svære etiske spørgsmål. De dukker selvfølgelig også op i andre genrer, men realismen bringer problematikkerne så tæt på børnene selv, at det bliver tvingende nødvendigt at tage stilling. De svære problemer er ikke bare noget, der sker i fantasien.

Lektørudtalelse
Jul 27 2007
Lisbeth Thue Hansen

Det er en fantastisk god undervisningsbog, der bevidstgør og synliggør den realistiske genre for eleverne i litteraturundervisningen. (...) Bogen er pædagogisk opbygget. Forrest er opslag om logskrivning og om genretræk. der er linjetæller i margin og farveskift ved tekstskift. Spændende illustrationer springer læseren i øjnene fra 1. opslag.

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956