Sanders nye papliv

Sanders nye papliv
Dørene til flyttevognen lukkede med en høj lyd. Jeg så op på huset, mit hjem, som snart ikke var mit hjem mere. Jeg sukkede. Mor havde bestemt, at vi skulle flytte til Bøhlandet, og så kunne jeg tigge og råbe. Sådan blev det. Jeg fik en sjælden krammer af Niller. Niller var min bedste ven, men hvor længe holdt det lige, når jeg flyttede flere timer væk?

Sanders mor har bestemt, at de skal flytte over til Sanders nye papfar og papbror. Men det er ikke let at starte forfra et nyt sted, med ny skole, nye venner og en helt ny familie. Til gengæld vil Sander få sit største ønske opfyldt, en hund. Men kan man stole på de voksne?

Gyldendal 2019


Materialevurdering

Kort om bogen
"Sander er blevet deporteret til Sjællands røvhul" sådan føler Sander i hvert fald efter, at han og moren er flyttet fra København for at bo sammen med morens kæreste og hans søn. Heldigvis bliver han hurtigt venner med pigen Alba. Fra 12 til 14 år.

Beskrivelse
Ny titel i serien "Læs løs.10'. Vi følger Sander på 12 år. der meget mod sin vilje skal flytte fra skole. bedste ven og fodboldhold for at bo med morens kæreste og hans søn. Forventningerne om en hund er blot et plaster på såret. Det er ikke nemt. Hurtigt bliver han ven med pigen Alba, hvis forældre har en hundekennel Men problemerne hober sig op. Den nye papbror kan vist ikke tåle hundehår, og årgangens drengebande driller og provokerer.

Vurdering
Her er en rigtig god fortælling om noget at det værste. der kan ske, når man er 12 år. Nemlig, at man skal flytte. Alle unge vil kunne identificere sig med Sanders situation. Mange vigtige og genkendelige temaer berøres, som fx hvordan får man nye venner? Hvordan er det lige pludselig at få en papbror og papfar? Kan man fungere på et nyt fodboldhold? Men også et mere filosofisk tema som hævn og straf. En spændende og vedkommende bog for dem, der er lidt læsetrætte og gerne vil have en lidt lettere og kortere bog.

Andre bøger om samme emne
I en helt anden genre. men også om en papfar og -bror. en bande. der driller og hævn og straf, kan man Læse Ternet Ninja. [Bind 1).

Til bibliotekaren
Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek. Anbefales især til de større børn, som er blevet lidt læsetrætte, og som trænger til et skub.

Materialet er vurderet at Ingelise Blom Hansen

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956