Om forfatteren

Da min mor havde fået fire børn, sagde lægen stop. Hun ville ikke overleve flere graviditeter, mente han. Jeg blev alligevel født som nummer otte ud af ti den 20. december klokken 17.10 i 1956. Jeg voksede op i Tingbjerg, gik i skole alle ugens syv dage, ja, jeg gik i søndagsskole.

Jeg arbejdede som Irma-dreng, hattebud, piccolo, arbejdsdreng, lagermand, truckfører, sygehjælper og blev far til Peter(1978), inden jeg blev student på et aftenkursus i 1979. Jeg blev bibliotekar i 1983, legede skuespiller et par år og begyndte først at skrive som trediveårig. Og det har jeg så gjort siden; for børn, unge, voksne og for TV. Og i en årrække desuden undervist i at skrive. Når jeg ikke skriver, spiller jeg fodbold, (er fodboldtræner ) volleyball, tennis, læser bøger, ser fjernsyn og kører på motorcykel. Jeg bor nu i Espergærde, er gift med en dejlig kvinde, Ida-Marie (som jeg har skrevet Strømsvigt sammen med) og som har belemret... æh... skænket mig yderligere tre drenge. Malthe (1994) Markus (1997) og Villads (2001) Med Ida-Marie og mine fire vilde drenge deler jeg hus og liv.

Mit efternavn har jeg fra mine lettiske farforældre som flygtede fra Zarens pogromer i begyndelsen af det 1900-tallet. De var på vej til USA, men strandede i København, hvor min far er født. Min far mødte og forelskede sig i min mor på selve befrielsesdagen 5. Maj 1945.

Hvis du vil vide mere om mig eller mine bøger er du velkommen til at sende mig en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956