Fuld fart, Frederik

Kilometermanden

I antologien Kilometermanden


Rådet for Større Færdselssikkerhed, København
ISBN 87-85096-93-8


En veloplagt og veltilrettelagt novelleantologi, rigt og varieret illustreret. I to af de syv bidrag af fortællerne selv, Hanne Kvist og Peter Malta. Førstnævnte beretter opmuntrende, men slet ikke sukkersødt om pigen, der blev dræbt i trafikken(!). Sidstnævntes tegneseriehistorie er nok den, der rammer kraftigst, når det gælder sagen: Børn i trafikken.

Samlingen har sin styrke i, at den er meget varieret uden at virke alt for spredt. Sagen opleves på vidt forskellige måder, blandt andet ved tilbageblikket på den tankeløse flokmentalitet, der var årsag til katastrofen (Glenn Ringtved 'Fodboldstøvlen'), og ved det umodne praleri, der førte til knallertulykken (Daniel Zimakoff 'Fuld fart, Frederik'). Begge oplagte historier at tage op. Men her er også gode bidrag af Charlotte Blay og Louis Jensen, den sidste af dem om bilkørsel i børns fantasi. Thorstein Thomsens digte fungerer som sprælske mellemspil.

Bogen er lige til at bruge på mellemtrinet, ikke nødvendigvis i forbindelse med færdselsundervisning. Bidragene er nemlig andet og mere end bestillingsarbejder; de rummer stof til både eftertanke og fantasi.

Anmeldt af: Thorkild Borup Jensen

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956