Elliot 2 - Elliot på træningslejr

Elliot 2

ELLIOT er en serie for alle børn, der elsker fodbold.

I denne anden bog om Elliot skal han på træningslejr med sit fodboldhold. Leo er selvfølgelig også med, og Elliot og Leo deler telt. Det kan kun blive fantastisk! Men fodbold er ikke kun sjovt, det er også hårdt arbejde.

Leo bliver bedre og bedre, men Elliot slår sin tå og kan ikke sparke med højre fod. Måske skulle han bare ringe efter sine forældre og blive hentet?

Hør om de store stadioner – Gode øvelser der gør dig til en super fodboldspiller – Læs om de største pokaler

Gyldendal 2020


Materialevurdering

Kort om bogen
Anden bog i serien om Elliot, der går til fodbold med sin gode ven Leo. I denne bog skal de på træningslejr og sove i telt. Fra 8 år.

Beskrivelse
Elliot glæder sig til træningslejr, de skal spille fodbold, og han skal sove i telt med Leo. Elliot drømmer om at score det afgørende mål, men det går ikke helt så godt som han drømmer om. Faktisk spiller Leo vildt godt, mens Elliot slår sin tå, så han ikke kan spille med højre fod. Elliot synes det hele er lidt surt og tænker på om han bare skal ringe hjem og blive hentet. Leo er heldigvis en god ven, og sammen træner de Elliots venstreben; og det er han faktisk god til! Flere steder i bogen fortæller professor Steve om store stadions, giver træningstips mm. Illustreret af Lars Horneman. 1. bog i serien er Elliot starter til fodbold.

Vurdering
God serie, hvor fodbold og venskab er lige vigtige for historien. Teksten er let at læse, med korte sætninger og meget dialog. Lars Hornemans illustrationer og tegnestil passer godt til historien. Siderne med professor Steve fungerer godt; de er både underholdende og informative.

Andre bøger om samme emne
To andre gode serier om venskab og fodbold er "FC Fodboldvenner", fx Ronaldo og Valde, der også er illustreret af Lars Horneman, og "Serien om Mikke og hans fodboldvenner", fx Maradonas magi.

Til bibliotekaren
Anbefales til folkebibliotek og PLC i samme omfang som 1'eren.

Materialet er vurderet af: Johanne Elvers Madsen

Tags: Elliot

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956