Er I der? - en facebookroman

Nu kommer Danmarks første ungdomsroman på Facebook, og den er skrevet af kendte!

”Er I der?” hedder Facebook-romanen, som er skrevet af fire kendte forfattere.

Historien handler om fire unge, Valdemar, Tobias, Mirabella og Rebekka, der har mødt hinanden på en efterskole. De begynder at skrive sammen på Facebook fra hver deres by i Danmark, nu hvor efterskolen er fortid, og sommeren også er ved at være ovre.

Det er første gang, at der bliver udgivet en roman til unge på Facebook. Og romanen bliver skrevet her og nu, så virkelige begivenheder i Danmark og resten af verden, kan altså smitte af på romanens handling.

Følg med i handlingen her: "Er I der?" (Linket virker, når man er logget på sin Facebook-profil).

De fire forfattere, der skriver ”Er I der?” er Anne-Marie Donslund, Glenn Ringtved, Alberte Winding og Daniel Zimakoff.

Anmeldelse af Andra 17 år:

Mirabella åbner en facebookgruppe for sine fire tætteste venner fra efterskolen. De bor alle fem forskellige steder i Danmark, og facebook er derfor en oplagt mulighed for at holde kontakten. Hun håber nemlig på at kunne se dem alle igen, men kun Rebekka, Tobias og Valdemar svarer. Det sidste medlem, Johan, er ikke til at få fat på, hverken på facebook eller telefonen. Hvad er der mon blevet af ham? Og kan det have noget at gøre med deres sandhedsspil i teltet?

Vennerne beslutter sig for at opklare mysteriet, der ikke kun bringer dem endnu tættere sammen på trods af den fysiske afstand, men også skaber en masse problemer - som om, der ikke er nok af dem i forvejen. Grænserne imellem dem bliver tilslørede, især når andre følelser begynder at spille ind. Det er nemlig svært at vide, hvor langt man må gå, og hvor meget venskaber egentlig kan holde til.

Ungdomsromanen "Er I der?" er skrevet på en alternativ måde, da historien er skrevet som beskeder imellem vennerne. Da jeg gik i gang frygtede jeg, at det ville blive forvirrende at læse ud fra alle fire personers synsvinkler, men hvor blev jeg dog imponeret efter allerede de første par sider. Måden, den er skrevet på, gør det langt mere intens, end den ellers ville have været, da handlingen og tankerne bliver ét.

"Hold kæft hvor det sejler for os, hva'? Jeg mener, jeg er et dropout, Beks bevæger sig fra bibelstærk bimbo til Berliner-bersærker, og Bella bakser med både ... øv, kan ikke finde på flere bogstavrim ... men fint digt, Bella."

For at komme tilbage til handlingen, så har jeg sjældent grint så meget igennem en bog, som jeg gjorde under denne. Den har masser geniale citater, som jeg vil huske længe endnu. Spørgsmålet, der ligger i titlen, "Er I der?" passer perfekt til bogen, for man føler sig helt og igennem tilstede, når man læser den. Det må blive en af mine yndlings ungdomsromaner hidtil, fordi den indeholder så mange relevante ting for unge.

Og ikke nok med, at den er humoristisk, og handlingen flyder, selvom alt foregår over samtaler - den sætter også en masse tanker i gang hos en. For venskaber er næsten ligeså nødvendige som luft, og det bliver man helt sikkert mindet om i løbet af bogen. Det ungdommelige sprog er hverken påtaget eller irriterende, men derimod med til hive en langt ind i historien. Så langt, at man helst ikke vil ud igen. Jeg håber på, at flere af dens slags bøger bliver udgivet, for jeg nød at læse hver side af denne. Og som I nok har forstået på det hele, giver jeg den 5/5 velfortjente stjerner.

Karakter:  5 ud af 5 stjerner

Daniel Zimakoff E-mail: daniel@danielzimakoff.dk Telefon: 31711956